TICK Logo
Banner

Artikujt

Pse të mësojmë OOP në PHP

Programimi i orientuar në objekte është një model i gjuhës programuese i organizuar rreth shënimeve ose objektit se sa funksioneve dhe logjikës. Një objekt mund të përcaktohet si një fushë për shënime që ka atribute unike dhe ka sjellje. Është po thuajse i ngjashëm me atë si definojmë objektet në jetën tonë. P.sh. Një makin...

Python, gjuha më e kërkuar për vitin 2019

Sondazhi vjetor i Stackoverflow njihet si sondazhi numër një në botën e TI-së. Çdo vit kjo kompani bën sondazhin e teknologjive favorite të zhvilluesve softuerik. 90.000 zhvillues nga e gjithë bota janë pjesë e sondazhit me kohëzgjatje 20 minutëshe – përgjatë së cilit pyeten pyetje të ndryshme siç janë për shembull: gjuha e pr...

Python, gjuha më e kërkuar për vitin 2019

Sondazhi vjetor i Stackoverflow njihet si sondazhi numër një në botën e TI-së. Çdo vit kjo kompani bën sondazhin e teknologjive favorite të zhvilluesve softuerik. 90.000 zhvillues nga e gjithë bota janë pjesë e sondazhit me kohëzgjatje 20 minutëshe – përgjatë së cilit pyeten pyetje të ndryshme siç janë për shembull: gjuha e pr...

10 arsyet për ta mësuar Python në 2019

Ja 10 arsyet kryesore pse duhet të mësoni Python: 1.Data science, 2. Machine learning, 3. Zhvillimi në ueb (Web development), 4. Thjeshtësia, 5. Komuniteti i madh, 6. Libraritë dhe korrnizat (Libraries and Frameworks), 7. Automatizimi i punës, 8. Shumqëllimësh, 9. Kërkueshmëria në treg dhe rritja konstante, 10. Paga

PHP Bazike – Pjesa III

Përdorimi i variablave në php është pjesë shumë e rëndësishme, mirëpo pa përdorimin e operatoreve variablat nuk do kishin kuptim. Me anën e operatoreve ne ushtrimet e bëra ne ju dhamë vlerë variablave $x=3 dhe $y=4 .