TICK Logo

WordPress

Hyrje

WordPress është CMS-i më i përdoruri kohët e fundit përmes të cilit menaxhohet një numër i madh i ueb faqeve.
Permes keti kursi do te keni mundesin të mësoni se si të menaxhoni ueb faqet të cilat janë të zhvilluara me WordPress.
Qëllimi i këtij trajnimi është aftësimi me njohuri bazike në WordPress. Trajnimi organizohet në formë të kombinuar në mes të pjesës teorike dhe asaj praktie.

Pre-rekuizitat

Për të kompletuar trajnimin me sukses, nga studentët pritet që të kenë njohuri të mira në përdorimin kompjuterit. Duhet të dinë punën në sistemet operative Windows, Linux ose Mac.
Përparësi kanë studentët që kanë njohuri bazike në Web design.

Pas përfundimit të trajnimit

Pas përfundimit të trajnimit do të jeni në gjendje të menaxhoni ueb faqe me WordPress në mënyrë të pavarur duke filluar nga e para.

 1. Hyrja në WordPress, Instalimi dhe Konfigurimi
 2. Paneli i Administrimit, Konfigurimi dhe Lansimi
 3. Postimet dhe Faqet, Kategoritë dhe Etiketimet
 4. Përdoruesit, Lidhjet dhe Komentet
 5. Dizajnimi, Menyt dhe Shtesat
 6. Imazhet dhe Videot
 7. Siguria dhe Ruajtja Back-up
 8. Monitorimi i trafikut, vizitorëve dhe statisitikat e tjera
 9. Si te rrisim numrin e vizitoreve
 10. SEO-“Opitimizimi në makinat Kërkuese” (Google, Live, Bing etj)
 11. Komunikimi me rrjetet sociale, Facebook dhe Twitter
 12. Përdorimi i WordPress për biznese të vogla dhe te meseme

Informata për trajnimin

Trajnimi zgjatë 20 orë
Çmimi 90 Euro – 10% zbritje për studentë (81 Euro)
Trajneri: Bsc Sarand Kadriu.