TICK Logo
Banner

Milioni është një kodues i ri i talentuar me ënëdrra të mëdha !

Milioni është një kodues i ri i talentuar me ëndrra të mëdha !

Ai synon të krijojë video lojëra në të ardhmen dhe aplikacione kompjuterike, por ka edhe dëshira tjera. Ai gjithashtu po mendon që njohurit e tij të programimit ti zbatoj në matematikë dhe fizikë.  Miloni pëlqen kodimin  sepse  e do logjikën, dhe ka dëshirë të madhe ti realizoj idetë dhe kreativitetin  e tij  në projekte reale.

Mesazhi i Milioni për gjithë fëmijët është:  “ Ejani të mësoni të kodoni këtu në Tick Education Center është një mundësi fantastike – nëse jeni të mirë në kodim, kjo mund t’ju ndihmojë të realizoni ëndrrat tuaja“ .

 

Projekti i prezantuar nga Milioni  ishte projekti i parë që ai ka koduar! Ne ishim vërtetë të impresionuar nga  imagjinata dhe aftësitë e kodimit të tij.

Ai ka  koduar një lojë me shumë nivele ku në secilin nivel shtohet veshtirësia e lojës. Loja titullohet „Dinosaur vs Witch“ kjo është një lojë me dinosaur,  ku Milioni  duke zbatuar variablat ai ka arritur ta bëj që karakteri kryesor i lojës të ketë tri jetë dhe numer të kufizuar të topave që i hedh, gjithashtu ka zbatuar edhe konceptee themelore të programimit si  ngjarjet,funksionet, if/else, strukturat e përsëritjes etj për ta bër lojën e tij sa më funksionale.

Gjeni lojën e plot në linkun: https://studio.code.org/projects/playlab/jO0cpecgNKYVpLVkgBt1mZFJr7LmTWkqzK3TihxiSkA